Ron Muller, Country Manager, vertelt: ”Deze AFM vergunning is een belangrijke mijlpaal voor Alektum Group in Nederland. We zijn op het gebied van incasso al lange tijd met succes actief en we houden ons daarnaast bezig met de aankoop van consumentenvorderingen. Met deze vergunning kunnen we ook op het terrein van consumentenkredietvorderingen een concurrerende speler zijn”.

Alektum Group werd opgericht in 1992 en is nu actief in 16 Europese landen, heeft 500 medewerkers en een omzet van meer dan 700 miljoen Zweedse kronen. De onderneming begon als louter incassobedrijf, maar biedt vandaag de dag ook diensten als kredietinformatie en bedrijfsfinanciering.

”Internationale groei en verbreding van de activiteiten zijn belangrijke strategische doelstellingen van de Alektum Group. Nederland is een belangrijke markt voor ons en de vergunning maakt dat wij nu ons aanbod van diensten aan klanten en prospects kunnen versterken”, aldus Mats Augurell, CEO.

Neem voor meer informatie contact op met:

Mats Augurell, CEO Alektum Group, +46 (0)708 79 90 32, mats.augurell@alektumgroup.com

Ron Muller, Country Manager Alektum B.V., +31 (0)20 417 71 77, ron.muller@alektumgroup.com

Bart Kolman, Sales Manager Alektum B.V., +31 (0)6 1434 7949, bart.kolman@alektumgroup.com

_________________________________________________________

Bij krediet en financiering gaat het om wederzijds vertrouwen in elkaar. De Scandinavische manier van zaken doen staat bekend om dit vertrouwen. Als Zweedse familieonderneming streven wij na om deze bedrijfscultuur te exporteren. Wij ondersteunen onze klanten op alle markten met onze lokale kennis en expertise.

Kostbare klantencontacten en betalingen vragen om vertrouwen en langetermijndenken. Zoals zoveel familieondernemingen handelen wij vanuit de lange termijn gedachte en streven wij naar duurzame relaties. Dit maakt ons een betrouwbare partner.

Wij creëren zakelijk voordeel met een op de klant afgestemd aanbod, persoonlijk contact, een duurzame verbintenis en korte besluitvormingsprocedures. Wij dragen bij aan de ontwikkeling en groei van onze klanten door innovatieve samenwerking.