2020-06-04

Een beetje om je portemonnee denken – vijf eenvoudige tips

De zomer staat alweer bijna voor de deur. Warmte, tsjirpende vogeltjes en bloeiende planten zorgen meestal voor een beter humeur. Misschien is het ook tijd om dat zomergevoel te laten terugkomen in je portemonnee? In dit artikel geven we je vijf tips over hoe je de bezem kunt halen door je uitgavenpatroon en deze kunt opfrissen.

1. Een budgetmaand

Geef in september (of een andere maand), je geld uitsluitend uit aan dingen die absoluut noodzakelijk zijn, bijvoorbeeld je vaste lasten zoals eten en de huur. Op die manier kom je erachter hoeveel geld je kunt besparen voor bijvoorbeeld de dure decembermaand.

2. Abonnementen en diensten

In de huidige streaming- en abonnementssamenleving glipt het geld je makkelijk door de vingers. Zoek eens uit voor hoeveel diensten je een abonnement hebt en zeg de abonnementen op die je niet dagelijks gebruikt.

3. Makkelijke dagelijkse uitgaven

Die makkelijke dagelijkse uitgaven, zoals een lunch, koffie of sigaretten, rekenen we meestal tot de ‘kleine’ uitgaven. Maar als je al die uitgaven aan het eind van het jaar bij elkaar optelt, kom je erachter dat het eigenlijk toch wel veel geld is. Probeer je geld dus eens op een andere manier te prioriteren. Moeilijk, maar wel noodzakelijk!

4. Maandelijks sparen

Misschien is het nu al wel tijd om te sparen voor je volgende vakantie? Op die manier weet je zeker dat je kunt doen wat je wilt en dat je er het geld voor hebt. Kies een bedrag dat je elke maand zult overmaken naar je spaarrekening. Als die vakantie dan dichterbij komt, zal je merken dat je al een hoop hebt gespaard zonder dat je er echt over na hebt hoeven denken.

5. Verzekeringen en contracten

Elke dag word je gebombardeerd door een hele hoop bedrijven die consumenten helpen om de beste verzekeringen en andere soorten contracten te vinden, zowel op het gebied van prijs als kwaliteit. Misschien is het tijd om je huidige verzekeringen, leningen en contracten eens tegen het licht te houden om te kijken of je hierover kunt onderhandelen en op die manier nog wat tientjes kunt besparen.